KIZILAY BALE KURSU

blog yazısı ekle !

KIZILAY BALE KURSU

Ankara, tartışmazsız ki sanatı yaşayan bir şehir. Sanatın her dalı için birbirinden özel ve uzmanlığını kanıtlamış kursları Ankara'da bulmak çok kolay. Özellikle her yaşa hitap eden ancak çocuk yaşlarda ilgilenilmesi halinde meslek olabilecek bir sanat, kısacası bale için doğru adres Kızılay Bale Kursları. Kızılay Bale Kursu öğrencileri, dalının en iyileri ile çalışıyor ve balenin cazibesinde kendilerini ve kimliklerini buluyor. Baleyi diğer tüm danslardan ayıran en belirgin özelliği yoğun egzersizleri ve disiplin gerektiren çalışması.


Ankara Bale Kursu FiyatAnkara Bale Kursları Fiyatları


Crypto Dans Stüdyosu Bale Kursu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler 3. cad 70. sok (eski 27.sok.) 3/A Bahçelievler-Ankara

Mavi Cabed Dans Akademi

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler 7. Aşkabat Caddesi No:47/1 Bahçelievler - Ankara

Evrensel Sahne Sanat Bale Kursu

Kızılay

Evrensel Sahne Sanat - Kızılay Bale Okulu

2008 yılında dans antrenörü Mesut SONAT tarafından kuruldu.

Dans ve müziğin birleştiği yerde hayatın ritmini birlikte yakalayalım. Latin dansları, Modern Dans, Oryantal, Klasik Bale, Piyano, Keman çalışmaları ile sanatın yaşamınızda varolmasına izin verin. Sanatın ışığı hep yolunuzu aydınlatsın…

Keman

Keman dersi almak için 8 ila 60 yaş arasında olmak yeterlidir. Profesyonel bir amaç güdülmüyorsa, sadece musiki ile ilgilenmek hayatınıza renk katmak güzel bir hobi edinmekse amacınız haftada 1 saat vakit ayırmanız yeterli olacaktır. Ayrıca profesyonel bir amacı olanlar için de özel programlarımız bulunmaktadır


Bale

Bale, çucuklarınızın yaşamı için atılan en önemli adımlardan biridir ve geleceğin sanatçılarını yetiştirmek, çocuklarınızın gelişimine katkıda bulunmak bizleri mutlu edecektir.

Latin Dansları

DANS İLE YENİ BİR YAŞAM İÇİN… Günlük hayatın stresinden kurtulmak için son derece basit ve çok eğlenceli bir yol seçmek isterseniz eğer, Latin Dansları; Bachata, Salsa, Rumba, Cha cha cha, Pasadoble, Swing, Arjantin Tango, Vals'in yanı sıra, Oryantal, Jazz Dance, Line Dans ve Hip Hop gibi grup çalışmalarını deneyebilirsiniz…Dansı seçmenin avantajı, herkesin rahatlıkla uygulayabileceği kadar basit

devamını oku...
Adres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Alt Sahne Müzik ve Dans Kursu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler Mahallesi 39. Sokak 15/A Çankaya - Ankara

Salsa Ankara Dans Akademisi

Bahçelievler

Tüm dansların temeli olarak görülen bale eğitimini deneyimli
eğitmenlerle profesyonel bir şekilde her yaştan çocuklara sunuyoruz.
Ders saatleri içinde tesislerimizdeki tüm salonlar çocuklara ve velilerine
aittir. Veliler dışında ders zamanları içinde diğer kursiyerlere salon ya da
ders hizmeti açılmamaktadır. Bununla birlikte Ankara'nın en büyük dans okulları
arasında yer alan tesisimizde görev yapan tüm eğitmenler, konservatuar
eğitimlerini tamamlamış ve deneyimli öğretmenlerden oluşmaktadır.
Ders saatlerinde öğretmenimizin yanı sıra çocuk gelişimi mezunu personelimiz de bulunmaktadır.
Salsa Ankara Dans Kursu kulumuzun profesyonel
eğitmenleri aracılığıyla her hafta gerçekleştirdiği bale dersleri hakkında
detaylı bilgileri web sitemizin üzerinde yer alan Whatsapp danışma hattına
bağlanarak öğrenebilirsiniz. Bunun dışında
güncel Ankara bale kursları
fiyatlarımız ve kampanyalarımız hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.



devamını oku...
Adres: Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:35 K:1 Bahçelievler-Ankara





Günümüzde baleyi iki kategoriye ayırmamız gerekse klasik dönem ve modernizm esintisi olarak nitelendirebiliriz. Klasik bale sınırları içerisine Rus, Fransız ve İtalyan ekollerini ekleyebiliriz. Bahsi geçen ülkelerden İtalya balenin doğum yeri olarak kabul ediliyor. Fransa gelişim süreci, Rusya kendi ekolü ile dünyaya açılan bir pencere olarak adlandırılabilir. Her ne kadar farklı türler gibi gözükse de temelleri klasik dönem çizgilerine dayanıyor.

Neo klasikçiler,modernizm yanlıları ya da çağdaş bale sevdalıları gibi farklı sıfatlarla anılan yeni nesil bale severler için aşağıda modern bale solosu yer alıyor.




Klasik dönemden tamamen bağımsız çizgileri ile modern bale de son yılların dikkat çeken akımı olarak açığa çıkıyor. 2000'li yıllarda baleyi sevmek klasiklere ilgi duymak ya da klasik müziği sevmek anlamından uzaklaştı. Minimalist anlatımlar ve modernizm eşliğinde neoklasik denen yeni bir bale anlayışı doğdu. Böylece bale günlük hayata uyarlanabilir oldu. Kimi zaman romantik, kimi zaman trajik, kimi zaman ise absürt tarzı ile yepyeni bir kitleye hitap eder oldu. Bale küçük yaşlarda klasik bale eğitimi ile başlar ardından dansçının kendi isteği ya da koreografi gereği modern bale figür ve koreografileri ile sürdürülebilir.

Festivaller ve yarışmalarda yoğunlukla klasik bale eserleri yer alıyor. Balenin klasik ya da neoklasik yaklaşım figürleri ile sahne almak isteyen çocuk ve yetişkinler için eğitim imkanı bulunuyor. Yetişkin sınıflarında her yaştan bireyle karşılaşmak mümkün. Çocuk sınıflarında ise aynı yaş grubu ve eş yetenekteki çocuklara bir arada eğitim veriliyor. Çocuk sınıflarında belirli dönemlerde uygulama sınavları yapılıyor.

Böylece çocuklar yaş ve yeteneklerine göre bir üst sınıfa geçme ya da geçmeme konusunda yönlendiriliyor. Eğitimin sonunda bir üst sınıfa geçmesi uygun bulunmayan çocuklar yaş grubu uyması halinde farklı eğitim grubu ile aynı seviye eğitimi alabiliyor. Böylece çocukların daha başarılı çocuklar arasında kalıp kendilerini yeteneksiz hissetme gibi olumsuz duygulara kapılmaları engelleniyor. Yetişkinler için de keyif alıp egzersiz yapacakları bale eğitim sınıfları açılıyor.

Çocuk ya da yetişkin sınıflarına dahil olarak keyifli ve kaliteli bir bale eğitimi almak için Kızılay Bale Kursu kaydınızı yaptırabilirsiniz.