YILDIZ BALE KURSU

blog yazısı ekle !

YILDIZ BALE KURSU

Küçük yaşlarda sanatı sevmenin en kolay yolu dansla tanışmak. Çocuğunuz sanatı sevsin, beden dilini kontrol edebilsin, sağlıklı sosyal ilişkiler kurabilsin, estetik algısı gelişsin istiyorsanız bale kurslarını tercih etmelisiniz. Bale ile güçlü ve dirençli bir beden, tiyatral yetenek, sahne sunum becerisi ve ritim duygusu kazanmak mümkün. Baleyi diğer danslardan ayıran en belirgin özelliği tiyatro ve müziği harmanlayan çok yönlü bir sanat olması.


Ankara Bale Kursu FiyatAnkara Bale Kursları Fiyatları







Bale için yaş kısıtlaması var mı?

Baleye 4-6 yaş grubu çocuklar başlayabilir. Geçmişte bale eğitimi almış ve beden esnekliğini yitirmemiş çocuklar da seviyeleri tespit edilerek bale eğitimlerine devam edebilir. Bale geçmişi olan bireylerin dans etmesi için bir üst yaş kısıtlaması yoktur. Beden sağlığınızın uygun olması halinde ilerleyen yaşlarınızda da baleye devam edebilirsiniz. Bale ölümsüz bir danstır.

Bir örnekle açıklamak gerekirse; Bale Sanatçısı Charin Yuthasastrkosol 2002' de sahneye çıktığında 71 yaşındaydı.

Aşağıdaki video dünyanın en yaşlı sahne alan Bale Sanatçısı Charin Yuthasastrkosol' un 2002 yılında 71 yaşındayken sergilediği performansı içermektedir. Sanatçının olgun yaşına rağmen vücut estetiğini kaybetmediğini görüyoruz.



Bale kursu çocuğunuza nasıl bir fayda sağlar?

Bale yapan çocukların sanat vizyonu gelişir. Çocuğunuzu baleye yönlendirerek topluma müzik kulağı, ritim duygusu, beden dili hakimiyeti gelişmiş bir birey yetiştirmiş olacaksınız. Sanatsal hakimiyetine ek olarak; çocuğunuz sosyal becerileri gelişmiş, toplum içerisinde kendisine kolaylıkla yer edinen, ifade ve temsil kabiliyeti olan bir çocukluk geçirecektir.

Bale okulu seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Ankara, çok sayıda bale okulu ile sanatseverlerin gözdesi. Yıldız, bale kursu açısından çok sayıda kaliteli alternatif sunuyor. Uzman eğitmen kadroları ile yetkinliklere göre ve sürdürülebilir eğitim anlayışı ile çocukları aşama aşama (sınıf sınıf) balenin incelikleri ile tanıştırıyor. Bale kursu seçerken öncelikle kursun devamlılığını sorgulamanızı öneririz. Çocuğunuzu birkaç aylığına baleye yazdırmayı düşünüyor olabilirsiniz ancak ailenizin miniği baleye gönül vererek kursa uzun süre devam edip, üst seviyelere ulaşmak isteyebilir; bu sebeple farklı sınıflar ve yeteneklerdeki çocuklara eğitim veren bale kurslarını tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Yıldız bale okullarını tercih ederek; çocuğunuzun sınıf atlayarak eğitim sürecinin devamlılığı sağlayabilirsiniz. Yıldız Bale Kursları ailenizin miniklerini Türk Bale Sanatı'na kazandırıp yeni nesil bale sanatçıları yetiştirmeyi hedefliyor. Belki de geleceğin ünlü bale sanatçısı sizin evinizdedir!