BALE EĞİTİMİNİN KİŞİLER ÜZERİNDEKİ FİZYOLOJİK ETKİLERİ

blog yazısı ekle !

BALE EĞİTİMİNİN KİŞİLER ÜZERİNDEKİ FİZYOLOJİK ETKİLERİ

Her öğrencinin özel yetenekli olması hiçbir zaman beklenmez. Özel yetenekleri olan öğrenciler baleyi bir hedef olarak görürler ve uluslar arası düzeyde bale yapmak için gece gündüz çalışırlar. Diğerleri içinse bale ve dans, iyi vakit geçirecekleri bir hobi olarak seçilmiş görünmektedir. Oysaki bale eğitimi, profesyonel kariyer planlasın ya da planlamasın, her öğrenci için "sadece" eğlenceli bir hobi olmanın her zaman ötesinde bir aktivite olacaktır. Bu eğitimle, kesinlikle tüm hayatlarını etkileyecek çok daha önemli kazanımlar sağlayacakları kuşku götürmez bir gerçektir. Bale, ya da genel anlamıyla dans eğitiminin öğrencinin günlük hayatını, okul başarısını, sağlığını kısaca tüm yaşantısını etkileyecek. Bale eğitiminin kişiler üzerindeki fizyolojik etkilerini kısaca anlatmak istiyorum.


Ankara Bale Kursu FiyatAnkara Bale Kursları Fiyatları








Elbette ilk olarak akla gelen dansın fiziksel yönü olacaktır. Daha esnek, daha ince, daha zarif, daha sağlam ve daha sağlıklı bir vücudun bale eğitiminin tartışılmaz bir sonucu olduğu herkesçe bilinmektedir. Egzersizler sayesinde kazanılan esneklik, sağlamlık ve zarafetin yanı sıra, öğrenciler doğru beslenmeyi ve vücutlarına iyi bakmayı küçük yaştan itibaren öğrenirler. Yine fiziksel bir sonuç da, bale öğrencilerinde rahatlıkla gözlemlenebileceği gibi tüm hareketlere yansıyan bir zarafet ve asalettir.

Bir bale öğrencisinin duruşu, yürüyüşü, oturup kalkışı, her ortamda her zaman hayranlık uyandıracak kadar farklıdır.Ancak bu eğitimin fiziksel sonuçlarından bile daha önemli başka yararları da vardır. Bunların başında içdisiplin gelir. Bir bale öğrencisi, bale okulunda öğrendiği disiplini hayatının her alanına taşıyarak düzenli ve programlı yaşar. Bu okul derslerinde fark edilir bir yükselişe yol açacağı gibi, tüm diğer aktivitelerinde ve ev yaşamında da kendini gösterecektir.Öğrencilerimizin okul derslerine yansıyan bir diğer sonuç da, sevdikleri bir fiziksel aktiviteyle deşarj olduktan sonra, çok daha hevesle ve dinlenmiş bir zihinle derslerinin başına geçmeleri sonucu elde ettikleri başarıdır. (Her dönem sonunda incelediğimiz karnelerden çıkardığımız sonuçlar bize, öğrencilerimizin %90a yakın bir oranının sınıflarını takdir belgesiyle geçtiğini göstermiştir.)

Bale eğitimi kişiler üzerinde hep olumlu etkiler yaratır. Fakat öğrencilerin nerde eğitim gördüğü de çok önemlidir. Ankara'da eğitim gören bir öğrenci ile başka bir ilde eğitim gören öğrenci çok farklılık gösterir. Bu konuda eğitmenler devreye giriyor ve iş onlara kalıyor. Güzel bir eğitim için çocuğunuzu bilinçli bir bale eğitim kursuna göndermenizi tavsiye ederiz.