PİLATESİN TEMEL PRENSİPLERİ

blog yazısı ekle !

PİLATESİN TEMEL PRENSİPLERİ

Romana Kryzanowska iki öğrencisi olan Philip Friedman ve Gail Eisen, 1980 yılında, içerisinde "Pilates İlkeleri"nin özetlendiği ilk modern pilates kitabını yayınladı. Bu ilkeler birçok toplum tarafından kabul edilmiş ve uyarlanmıştır. Kitapta bahsedilen altı ilke konsantrasyon, akış, kontrol, merkez, hassasiyet ve nefes alıp verme idi.

Konsantrasyon

Pilates yoğun bir biçimde odaklanmayı talep eder. Kusursuz hareketler için tüm vücut üzerinde her zaman ne yaptığınızı bilerek konsantre olmak zorunludur. Bu kolay değildir ama pilatesi bu şekilde yapmak egzersizin kendisini yapmaktan çok daha önemlidir.

Crypto Dans Stüdyosu Bale Kursu

Bahçelievler

Crypto Dans Stüdyosu Bahçelievler'de Bale tutkunlarına kapılarını açıyor!

Crypto Dans Stüdyosu olarak, bale tutkunlarına profesyonel hizmetler sunarak dans deneyimlerini en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.

Bizimle baleye olan tutkunuzu keşfedecek ve dans etmenin keyfini doyasıya yaşayacaksınız.

Crypto Dans Stüdyosu olarak verdiğimiz hizmetler arasında çocuklar için bale, düğün dansı kursu, funk dans kursu, oryantal dans kursu, modern dans kursu, pilates, salsa dans kursu, yetişkin bale ve twerk-dance hall gibi çeşitli dans dallarında eğitim imkanları bulunmaktadır. Özellikle çocuklar için bale eğitimlerimiz, dans tutkularını keşfetmeleri ve gelişimlerine katkı sağlamaları adına oldukça önemlidir.

Crypto Dans Stüdyosu olarak önceliğimiz, öğrencilerimize bale sanatını en doğru şekilde öğretmek ve dansın ruhunu onlara en iyi şekilde aktarmaktır. Eğitmenlerimiz, alanlarında uzman ve deneyimli kişilerden oluşmaktadır.

Bu nedenle, Crypto Dans Stüdyosu'nda aldığınız eğitimler sonucunda balede istediğiniz seviyeye ulaşmanız garanti altında!

Crypto Dans Stüdyosu'nda verdiğimiz hizmetlerden biri de düğün dansı kursudur.

Düğünlerde unutulmaz bir dans performansı sergilemek isteyen çiftler için özel olarak tasarlanan düğün dansı kursları, dans yeteneklerinizi en üst seviyeye taşıyacak ve özel gününüzde unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayacaktır.

Funk dansı kurslarımız ise hareketli ve enerjik danslar sevenler için idealdir.

Eğlenceli müzikler eşliğinde öğreneceğiniz funk dansları, hem bedensel hem de ruhsal olarak sizi zinde tutacak ve dans etmenin keyfini doyasıya yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Crypto Dans Stüdyosu olarak oryantal dans kursları da sunmaktayız.

Oryantal dansların ritmi ve büyüsüyle tanışacak ve bu heyecan verici dansın inceliklerini adım adım öğreneceksiniz.

Modern dans kurslarımız da, dansın en güncel ve yaratıcı hallerini keşfetmenizi sağlayacak ve dans repertuarınızı genişletecektir.

Pilates derslerimizde vücudunuzu dengelemek ve güçlendirmek için gerekli olan teknikleri öğrenecek ve sağlıklı bir yaşam için gerekli olan esnekliği kazanacaksınız.

Salsa dans kursları ile Latin ritimlerini bedeninizde hissedecek ve eğlenceli dans figürleri öğrenerek dans yeteneğinizi geliştireceksiniz.

Yetişkin bale derslerimizde ise dansa olan tutkunuzu keşfedecek ve bale sanatını en doğru şekilde öğrenerek dans yeteneğinizi en üst seviyeye taşıyacaksınız.

Twerk-dance hall derslerimiz ise, dansın özgürlüğünü ve cesaretini deneyimlemenizi sağlayacak ve dans etmenin sınırlarını zorlayacaksınız.

Bale tutkunları için özel olarak tasarlanmış Crypto Dans Stüdyosu'nda siz de dansın büyülü dünyasına adım atabilir, dans yeteneğinizi keşfedebilir ve dansın enerjisiyle buluşabilirsiniz.

Bahçelievler'deki Crypto Dans Stüdyosu'nda bale tutkunlarına unutulmaz dans deneyimleri sunuyoruz.

Bizimle dansın büyülü dünyasını keşfedin, Crypto Dans Stüdyosu olarak sizi dans etmenin keyifli dünyasına davet ediyoruz!
devamını oku...
Adres: Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler 3. cad 70. sok (eski 27.sok.) 3/A Bahçelievler-Ankara

Mavi Dans Akademi

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler 7. Aşkabat Caddesi No:47/1 Bahçelievler - Ankara

Salsa Ankara Dans Akademisi

Bahçelievler

Tüm dansların temeli olarak görülen bale eğitimini deneyimli
eğitmenlerle profesyonel bir şekilde her yaştan çocuklara sunuyoruz.
Ders saatleri içinde tesislerimizdeki tüm salonlar çocuklara ve velilerine
aittir. Veliler dışında ders zamanları içinde diğer kursiyerlere salon ya da
ders hizmeti açılmamaktadır. Bununla birlikte Ankara'nın en büyük dans okulları
arasında yer alan tesisimizde görev yapan tüm eğitmenler, konservatuar
eğitimlerini tamamlamış ve deneyimli öğretmenlerden oluşmaktadır.
Ders saatlerinde öğretmenimizin yanı sıra çocuk gelişimi mezunu personelimiz de bulunmaktadır.
Salsa Ankara Dans Kursu kulumuzun profesyonel
eğitmenleri aracılığıyla her hafta gerçekleştirdiği bale dersleri hakkında
detaylı bilgileri web sitemizin üzerinde yer alan Whatsapp danışma hattına
bağlanarak öğrenebilirsiniz. Bunun dışında
güncel Ankara bale kursları
fiyatlarımız ve kampanyalarımız hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.



devamını oku...
Adres: Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:35 K:1 Bahçelievler-Ankara

Alt Sahne Müzik ve Dans Kursu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler Mahallesi 39. Sokak 15/A Çankaya - Ankara

Mürüvvet Line Dance

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Cadde No:10/3 Ümitköy-Ankara



Kontrol

Kontoroloji Joseph Pilates'in metodu için öncelikli kavramdı ve kasların kontrolü fikrine dayanmaktaydı. Pilates egzersizlerinde hiçbir şey gelişigüzel değildir. Her hareketi kontrol etmek için her an hazır olmak gerekir ve konsantrasyon bunun için gereklidir. Bütün egzersizler kontrol sağlanarak yapılmalıdır. Bütün egzersizler yer çekimine karşı yapılmalıdır. Pilates metodu vücudunuzun kontrolünü elinize almanızı öğretir ve bunu yaparken merhametli değildir.

Merkezleme


Pratik yapan kişinin vücudunu kontrol etmesi için bir başlangıç noktası olması gerekir: merkez. Merkez pilates metodunun odak noktasıdır. Birçok pilates hocası vücudun merkez kaslarından bahseder. Güç merkezini kapsayan kaslar arasında karın, alt ve üst sırt, kalça, iç uyluk vardır. Bütün pilates hareketleri güç merkezinden başlamalıdır ve uzuvlardan dışarıya akmalıdır. Bu pilatesin odak noktasıdır. Bu vücudun geri kalanını güçlendirme için gereklidir. Eğer egzersizde tutarlı olursanız bu yıllarca etkili olacaktır.

Akış veya Hareketin Verimliliği

Pilates harekette uygun geçiş kullanımı sayesinde akışı yaratarak hareketi zarif bir biçimde yeterli hale getirmeyi hedefliyor. Öncelikle hassasiyet elde edildikten sonra egzersizler güç ve dayanıklılığı meydana getirmek için gerekli olan birbirleri arasındaki akışı inşa etmeyi amaçlıyor. Diğer bir değişle, pilates tekniği fiziksel enerjiyi kol ve bacakların hareketleriyle ve merkezle uyumlu olmasını savunur. Yani pilateste akışkan hareketler güçlü bir merkezden dışarıya akar.

Hassasiyet

Hassasiyet hatalı yapılan pilates egzersizlerini düzeltmek için esastır. Her egzersiz yaptığında yanlış hareketlere odaklanmak tüm önemli yaşamsal faydaları kaybetmek demektir. Bir tane doğru ve kusursuz hareketi yapmaya odaklanmak birçok kez yapılan isteksiz hareketten daha iyidir. Pilatesin bilge fiziksel kültürel yaygın inancı şöyledir; Yüzlerce enerjisiz, isteksiz hareketten ziyade birkaç enerjik ve yoğunlaşarak yapılmış hareket size çok daha fazla güç kazandıracaktır. Hareketin zarafetini ve tasaarufunu gündelik hayatın içerisine taşımak ve sonunda ikincil bir doğa haline gelmesi burada hedeftir.

Nefes Alıp Verme

Solunum pilateste önemlidir. Joseph Pilates tanıtımlarının önemli bir kısmında nefes alıp verme üzerine yoğunlaşmıştır. Solunum, kan dolaşımıyla bedensel ev temizliği gibi görülmüştür. Ona göre vücudun her bölgesine oksijen alımı ve bu oksijenin dolaşımı önemliydi. Solunumda temizlik ve canlandırıcı özellikler gördü. İnsanları akciğerleri dışarıya vermenin ıslak bir havluyu sıkmak gibi olduğu tavsiyesini verdi. Pilateste doğru egzersiz ile solunum talimatları ve bu talimatları uygun koordine etmek önemlidir. Her şeyden önce doğru nefes almayı öğrenmek gerekir. Ankara spor salonları Pilates derslerine katılarak doğru hareketleri öğrenip vücudunuza güç ve sağlık kazandırabilirsiniz.